Ken jij iemand die wat mentale tegenwind heeft gehad, bijvoorbeeld door een ziekte of nare omstandigheden? En heeft diegene een steuntje in de rug nodig om het leven weer aan te gaan? Bij Atelier Totem bieden we structuur, zinvolle activiteiten, gezelligheid en een luisterend oor.

Iedereen moet, mag en kan mee doen!

Al 15 jaar dagbesteding in prettige sfeer

Atelier Totem, opgericht in 2007, is een particulier initiatief, dat wordt bestierd door de oprichters zelf.  Er zijn vier vaste medewerkers en een klein aantal vrijwilligers. Dagelijks werken er ongeveer twintig mensen in onze werkplaats. Onze deelnemers hebben veelal een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem. Het merendeel van de mensen komt twee of drie dagdelen. Sommige mensen zijn er dagelijks.

Onze kracht ligt in onze visie dat iedereen wel een vlekje heeft en dat onze deelnemers mensen zijn met vele talenten die erop wachten ontdekt te worden. Bij ons dus geen betutteling, maar gewoon zijn wie je bent. We helpen elkaar, en dat werkt tot nu toe bijzonder goed.

In een onderzoek naar cliënttevredenheid waarderen onze deelnemers hun verblijf bij ons met een 8,5. Het aantal klachten dat wij hebben ontvangen: nul!

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

0

jaar kwaliteit

0

Deelnemers

0

Waardering

Ons aanbod

  • Inspiratie en zingeving - Al 15 jaar komen onze deelnemers bij ons allerlei dingen doen, zoals kunst maken of ambachtelijk werk zoals glas-in-lood, timmeren of lassen. Creatief bezig zijn laat je uit je hoofd stappen. Je moet werken met de handen, je mag experimenteren en kunt nieuwe talenten ontdekken.
  • Sociaal netwerk - Bij Atelier Totem zijn deelnemers weer onder de mensen: ze hebben contact met anderen met vergelijkbare problemen en doen mee aan allerlei activiteiten in de samenleving. Zo bouwen ze een nieuw sociaal netwerk op en vinden ze verbinding met de maatschappij.
  • Duidelijke dagstructuur - Iedere werkdag beginnen we met een praatje en koffie of gaan we gelijk aan het werk. Om een uur of één lunchen we gezamenlijk, op woensdag wordt een warme maaltijd geserveerd. ‘s Middags werken we verder aan ons eigen of gezamenlijk project. Twee ochtenden per week bieden we kunstzinnige workshops aan, voor iedereen die dat wil. Tussendoor zijn er koffie/theepauzes en er is altijd ruimte voor een goed gesprek.
Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Je kan hier jezelf opnieuw ontdekken.

Deelnemer Wim

Zorg op maat

Atelier Totem heeft een groot netwerk in het sociale en culturele domein en werkt samen met een groot aantal zorgaanbieders en culturele instellingen uit de regio. Hierdoor kunnen we altijd de best mogelijke, passende zorg aanbieden. Daarnaast is het ons doel om onze deelnemers met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt weer zo optimaal mogelijk te laten participeren.

Totem begeleidt deelnemers zo mogelijk op weg naar vrijwilligerswerk, een opleiding, stage of betaalde baan. Door ons persoonlijke en intensieve contact met de deelnemer zijn wij veelal in staat een geschikt traject voor hem of haar uit te stippelen.

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Kwaliteit

Atelier Totem is HKZ-gecertificeerd. Als zorgorganisatie is Stichting Totem verbonden aan de koepelorganisatie BVKZ. Tevens zijn wij aangesloten bij het Klachtenportaal Zorg.

Onze kwaliteitsdocumenten vind je hier.

Wat andere verwijzers over ons zeggen

"Aart, Gwen en Hugo hebben een bijzondere plek gecreëerd. Ze zien de mens en niet het probleem.

Met humor en creativiteit loodsen ze je het leven weer in."

 

Meer weten?

De beste manier om te ervaren wat Atelier Totem voor jouw naaste of client kan betekenen is om zelf de sfeer te komen proeven. Kom gerust langs, alleen of met je client. We zijn iedere werkdag open van 9:30 tot 16:30 uur. Een afspraak is niet nodig, maar een belletje of mailtje stellen we op prijs.

Verwijzing

Om deel te nemen bij Atelier Totem heb je een WMO beschikking nodig en een verwijzing via huisarts of hulpverlener. Is die er niet? Geen probleem, we helpen je graag die te krijgen.

Aanmelden & informatie

Wil je iemand aanmelden of wil je eerst meer weten? We helpen je graag en beantwoorden met plezier al je vragen. Laat hier je gegevens achter.  We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*

We helpen je graag verder!

Openings­tijden en locatie

We zijn open op maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur.

Atelier Totem is gehuisvest in een oude fabriekshal aan De la Reylaan 34 in Zeist  en is goed bereikbaar.  Het busstation ligt vlakbij op nog geen 10 minuten lopen. Kom je met de auto of fiets, dan zijn er op het terrein ook voldoende parkeerplaatsen.

Mail of bel ons voor meer informatie en een kennismaking. Of kom langs om de sfeer te proeven, we laten je graag zien wat we doen!

Atelier Totem werkt samen met