Heb jij een moeilijke tijd achter de rug of ben je herstellende van (psychische) ziekte? Wil je weer aan de slag, maar vind je het nog lastig om ergens te beginnen?

Wij begrijpen hoe je je voelt!

Bij Atelier Totem helpen we jou met die eerste stappen om weer in actie te komen.

Kom (weer) in actie

Ben jij er klaar voor om een frisse (door)start maken in je leven? Dan bieden wij je bij Atelier Totem de kans om juist dát te doen. Wij begrijpen dat het na een psychisch of fysiek moeilijke periode best lastig is om het ‘gewone’ leven weer op te bouwen.

Bij ons ga je op je gemak weer aan de slag in een gezellige, no-nonsense sfeer. En misschien ontdek je wel hele nieuwe kanten van jezelf!

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Totem is voor mij: bezig zijn met je handen waardoor je hoofd leeg raakt.

Deelnemer Antje

Leuke dingen doen in gemoedelijke sfeer

Bij Atelier Totem kun je allerlei creatieve en ambachtelijke dingen doen.

  • Beeldhouwen
  • Schilderen
  • Boetseren
  • Keramiek
  • Glas-in-lood
  • Houtbewerking en timmeren
  • Metaalbewerking
  • Muziek maken
  • Wat hier nog niet bijstaat en jij graag wilt doen ;;-)

Soms geeft iemand een workshop zodat je iets nieuws kunt leren en soms gaan we samen ergens naar toe om iets te bekijken. Ook wordt er op ons podium regelmatig muziek gemaakt.

Als je niet weet hoe je iets moet doen, is er altijd iemand die het wél weet. Zo helpen we elkaar.

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Bij Totem heb ik mezelf weer aan elkaar gelast.

Deelnemer Stella

Ontdek nieuwe talenten

Wij vinden dat ieder mens talenten heeft die erop wachten om ontdekt te worden. Sterker nog: dat bewijzen onze deelnemers al jaren! Dus: ga doen wat je altijd al wilde doen en verzin je eigen project. Of laat je inspireren door wat anderen al hebben gemaakt.

Wij helpen je waar nodig om jouw ideeën te realiseren. En er zijn altijd mensen aanwezig waar je iets van kan leren. De een kan je uitleggen hoe je glas-in-lood maakt. Iemand anders kan je leren lassen of werken in steen.

Het zijn geen cursussen die we geven. Je krijgt rustig uitleg en je gaat het gewoon proberen. Als het niet lukt, komt er altijd weer iemand helpen. Zo leer je altijd weer iets nieuws!

Niet creatief?

Heb je geen ervaring of affiniteit met creatieve vakken? Geen probleem. Iedereen die het fijn vindt om met zijn handen te werken is welkom. Er is altijd wel iets te klussen. Deelnemers zorgden bijvoorbeeld voor een CV-installatie en bouwden een complete bovenverdieping. Het belangrijkste is dat iedereen lekker bezig is in een prettige sfeer en met een goed gevoel de deur uit gaat.

Er gingen je al heel veel anderen voor. Kijk hier wat zij ervan vonden.

Play Video

Inspiratie: zie wat andere deelnemers al gemaakt hebben.

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Totem is: diagnose uittrekken bij de deur.

Deelnemer Rudie

Geen betutteling

Atelier Totem is een kleinschalige werkplaats - we zijn geen onderdeel van een grote instelling en er zijn geen strenge managers.  Er zijn vier vaste medewerkers en een klein aantal vrijwilligers. Verder begeleiden we elkaar zo goed mogelijk. En dat lukt vrij goed tot nu toe! We zien je als mens met vele talenten die erop wachten ontdekt te worden. Bij ons dus geen betutteling, maar gewoon zijn wie je bent.

 

Wij begrijpen jou

Behalve dat we allemaal mooie of praktische dingen maken, is er ook nog een andere kant van Atelier Totem. Er is hier berg aan ervaring met psychische problemen en middelen-afhankelijkheid. Gaat het een keer wat minder, dan valt hier behalve medeleven en begrip ook goede informatie te halen bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Daarnaast is er ook veel ervaring met hoe te overleven met weinig geld en bewindvoering. Het is soms prettig om met lotgenoten te kunnen praten.

 

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Totem is geen therapie, maar het werkt wel zo.

Deelnemer Hannie

Een dag bij Atelier Totem

De werkplaats is open op maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur.  Je kunt werken aan je eigen project of meedoen met een workshop. Om een uur of één lunchen we samen. Op woensdag wordt een warme maaltijd geserveerd (als je wilt, mag je meekoken!). Tussendoor is er voldoende tijd voor een kopje koffie of thee aan de keukentafel en voor een gesprek dat over alles en niks kan gaan.

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Je mag hier jezelf zijn zonder dat iemand oordeelt.

Deelnemer Jantje

Doe mee!

Wil jij bij Atelier Totem meedoen?

Of wil je eerst nog wat meer weten? Dan is de volgende stap simpel: bel of mail ons! Kom langs en proef de sfeer of draai een dagje mee. Je hoeft geen afspraak te maken, maar een telefoontje of mailtje vooraf is welkom.

Verwijzing nodig

Om mee te doen heb je een WMO beschikking nodig en een verwijzing via huisarts of hulpverlener. Heb je die niet? Geen probleem, we helpen je deze te krijgen!

Kom een keer langs en ervaar de ontspannen sfeer.

Kom kennismaken

Wil je weten of Atelier Totem iets voor jou is? Kom gewoon een keer langs of bel met Aart of Hugo. We leggen je graag alles uit.  En als je wilt, kom je gewoon een keertje proefdraaien. Je hoeft niet persé een afspraak te maken, maar een telefoontje van tevoren is welkom.

Liever gebeld worden?

Geen probleem. Laat hier je naam en telefoonnummer achter en we bellen je binnen twee werkdagen terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*

Atelier_Totem_Zeist-logo-L+B

Volg Atelier Totem online